CESOLAR

Ipari megoldások

Épített ipari környezet, iroda-, raktár- és gyártóüzemek jelentős területfoglalással rendelkeznek, amit napenergia termelésre felhasználva jelentős energiatermelés valósítható meg.

Mikor érdemes tároló kapacitást beépíteni?

A tárolókapacitással ellátott fotovoltanikus rendszerek nagy előnye, hogy akkor is képes energiát biztosítani amikor nem süt Nap. Gazdasági tevékenységet végző vállalkozások viszont nappal is aktív energiafelhasználók. Az ipari jellegű felhasználóknál jellemzően nem szükséges tárolókapacitás beépítése, hiszen magas energiafelhasználás miatt a beépített termelő kapacitás kievesebb mint a pillanatnyi energiafelhasználás.

A megrendelői igény esetén lehetőség van lehetőség tárolókapacitás beépítésére, ami tisztán napenergiával tölthető, és szünetmentes energiaellátást biztosít fogyasztóberendezéseinek. A tárolókapacitás valódi előnyeinek kimutatását a  komplex energetikai és megtérülési számítások elvégzése után tudjuk garantálni.

Ipari tároló rendszer

50kVA névleges teljesítmény feletti fotovoltanikus rendszer

Lehetőség van 50kVA feletti beépített teljesítménynél nagyobb teljesítményű rendszerek üzemeltetésére, az országos hálózatba való visszatáplálás nélkül. A villamosenergia rendszerbe visszatáplálás elleni védelemet beépítve, a teljes megtermelt energia saját fogyasztást fedezi. Saját fogyasztáson felül megtermelt energia vagy beépített tárolókapacsitásban kerül tárolásra, vagy tárolókapacitás hiányában az elektronikus vezérlés leszabályozza a termelést a szükséges szintre. Visszatáplálás elleni védelemmel épített fotovoltanikus rendszer engedélyeztetési eljárás jóval gyorsabb és egyszerűbb, mint az 50kVA feletti erőmű engedélyeztetési eljárása.

Energia monitoring

Gyárak, telephelyek, naperőművek energia monitoringra kötelezett szervezetek, villamos energetikai monitoring rendszerének tervezése, kivitelezése. Általunk szállított automatizált felügyeleti és monitoring rendszer, egyéni igényeknek leginkább megfelelően alakítjuk ki. A döntés támogató és hatósági riportok azonnal lekérhetőek, a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal és formátumban.

Mezőgazdaságban is van létjogosultsága a napelenmek

Mezőgazdasági termesztóberendezések, állattartó telepek automatizált berendezéseinek működtetése villamos energiát igényel.

  • hűtő és fűtő berendezések
  • szellőztető berendezés
  • öntöző és vízkezelő berendezések
  • árnyékoló és megvilágító berendezések
  • technológiai folyamatok berendezései

 

Komplex rendszertervezési szemlélet

Kizárólag  megújuló energiatermelő berendezés telepítése sokszor nem eredményez energia hatékonyság növekedést. Cégünk komplex energetikai rendszer telepítésével olyan egyénreszabott megoldást tud szállítani partnereinek, amely valódi ár/érték arány jelent.

Mérnöki irodaként nem tudunk megigérni igérni 0Ft-os villanyszámlát, és azonnali megtérülést sem! Arra vállalunk garanciát, hogy az általunk tervezett és telepített energetikai rendszer az előre meghatározott termelési paramétereket a meghatározott peremfeltélek melett teljesíteni tudja.

Energetikai tervez
error: Védelett tartalom!!